14.3.06

Ατοπηματα... αντικειμενικων

Αυτη την φορα τους ενοχλησε η καταστρατηγηση απο το Ελληνικο κρατος των δικαιωματων το οδηγων. Ο λογος για το BBC που σε προσφατο αρθρο του παρουσιαζει το θεμα των αυτοκινητων που εισαγονται παρανομα στην χωρα μας ως μειζον θεμα ανθρωπινων δικαιωματων.

Ειναι γνωστο βεβαια οτι το Ελληνικο κρατος παραβιαζει την σχετικη Ευρωπαικη νομοθεσια επιμενοντας στον ειδικο φορο καταναλωσης για τα αυτοκίνητα και κανεις δεν θα εφερνε αντιρρηση αν η κριτικη του αρθογραφου εμενε εκει (αν και ολες η χωρες της ενωσης παραβιαζουν συνειδητα καποια τμηματα της νομοθεσιας της). Αλλα το να παρουσιαζει ενα ζητημα αποκλισης απο την Ευρωπαικη νομοθεσια ως ζητημα καταχρησης εξουσιας αυτο παει πολυ. Υποψιαζομαι δε, οτι αυτοι απο τους οποιους πηραν συνεντευξη ειναι απο τους επιτηδιους που τελικα δεν καταφεραν να κοροιδεψουν το κρατος, πιαστηκαν και τωρα παιρνουν την εκδικηση τους με βοηθο το BBC.

Βεβαια πολλοι απο τους αναγνωστες δινουν την καταλληλη απαντηση στα σχολια στο κατω μερος της σελιδας. Παρολα αυτα ειναι ανευθυνη και εξοργιστικη τετοιου ειδους δημοσιογραφια απο ενα μεσο ενημερωσης που καποτε ειχε την φημη ενος απο τα αντικειμενικότερα στον κοσμο. Και βεβαια δεν ειναι το πρωτο τους ατοπημα τελευταια.

Δειτε για παραδειγμα το κουιζ τους για την ΠΓΔΜ και πως (σκοπιμα ?) συνδεουν την αρχαια Μακεδονια με τους «Σλαβομακεδονες». Τα ΜΜΕ στην Ελλαδα ηταν μαλλον πολυ απασχολημενα για να το αναφερουν, αλλα υπεπεσε στην προσοχη των Ελληνων bloggers.

Οι οποιοι προτείνουν και την καταλληλη αντιδραση: ας αρχισουμε να γραφουμε email σε αυτους τους κυριους στην Γηραια Αλβιωνα (ΕΥΓΕΝΙΚΑ, ΟΧΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ) μηπως και καταλαβουν. Αν και πολυ αμφιβαλω...